Mount Likavitos

Lycabettus
Bazen en eğlenceli anlarımız hiç beklemediğiniz şekilde ücretsizdir. Lycabettus tepesine tırmanıp Atina’ya tepeden bakmak gibi.

Kalker bir kayalık tepedir. Likavittos Dağı (Kurtlar dağı) olarak isimlendirilen bölgededir. Su kaynağı bulunmaması nedeniyle, antik dönemde, burada yerleşim olmamıştır. Antik Yunan’ın kutsal tepesi Acropolis ise, Ortodoks hıristiyanlığı ve Bizans inanışının gücünü de Lycabettus tepesi simgeler.
Şehrin büyük bir kısmını görmek için güzel bir tepe. Şehirden 277 metre yüksekte. Çam ağaçları arasında tepenin yamaçlarında yürüyüş yapılabilir.
Lycabettus Tepesi’ne birkaç farklı zorluk derecesinde yoldan çıkılabilir. Yürüyüş yolunda dinlenme için banklar var. Dik ve asfalt bir yoldan, yaklaşık 30 dakika kadar, yukarı tırmanmanız gerekiyor. Elbette, düz tabanlı ayakkabı giymeniz ve yanınızda su bulundurmanız şart. 
İsteyenlerin çıkması için funiküler de var. Funiküler ile çıkılacaksa cam kenarından yer alınmalı. Funiküler 6,5 €.
(1) Agios (Saint) Georgios şapel, küçük bir 19. yüzyıl Bizans kilisesi. 
Tepenin üstünde bir gözlem güvertesi, iki restoran ve bir (3) amfitiyatro bulunur. Paskalya Pazar arifesinde, mumlar taşıyan bir alay tepenin yamaçlarında ve kilise yolunda ilerler. Yunanca “lyki” ve “vaino” “ışık yolu” anlamına gelir. Lycabettus kelime anlamı: Yunan Ortadoks kilisesine göre “Temiz Pazartesi” demektir.
(2) Likavitos tepesinden baktığınızda çam ağaçlarının üzerinden yamaçtan tüm Yunanistan’ı görmeniz mümkün. Burada güneşin Acropolis üzerinden batışı ve deniz görülebilir. Gözlem güvertesine güneş batmadan 1 saat önce 1 şişe şarap ile çıkmak en güzeli.

Yorum bırakın